Olika sätt att äta vego – del III


Bofood - A taste of quality

Bofood – A taste of quality

I en liten artikelserie reder vi nu ut begreppen kring olika sätt att äta vego. Att äta mer från växtriket gör skillnad för vår miljö och hälsa så välj den kombination som passar ditt liv bäst just nu.

Vegan
En vegan utesluter kött, egg och mjölkprodukter och allt annat som kan härledas från djurriket. Det innebär i praktiken helstopp för till exempel gympaskor i skinn och smågodis som innehåller gelatin. Många veganer äter heller inte mat som bearbetats med animaliska produkter så som raffinerat vitt socker. Många veganer utvidgar definitionen av veganism längre än till bara mat och undviker också alla hushållsartiklar som testats på djur och och produkter som består av läder, päls och ull. Idag finns det ett stort utbud av veganmat och varianter av välkänd mat så som vegankorv, veggieburgare och såklart glass.

Lovice passar utmärkt för alla typer av sätt att äta vego. Så ät Lovice med gott samvete, kompromissa inte med smaken och ändra inte beteende!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *