Olika sätt att äta vego – del II


Lovice glass Karlshamn (1 av 1)-2I en liten artikelserie reder vi nu ut begreppen kring olika sätt att äta vego. Att äta mer från växtriket gör skillnad för vår miljö och hälsa så välj den kombination som passar ditt liv bäst just nu.

Vegetarian och varianter av det

Att vara vegetarian är ett välkänt begrepp idag och innebär att man inte äter något som härstammar från djurriket. Men i praktiken brukar man i Sverige, och många andra delar av världen, kalla sig vegetarian om man inte äter kött, fisk och skaldjur men fortfarande använder mjölkprodukter och/eller ägg. Den korrekta termen för den som undviker kött men lagar mat med mejeriprodukter och ägg är lakto-ovo-vegetarian.
En ovo-vegetarian å andra sidan är människor som inte äter kött och mjölkprodukter men som äter ägg.

Om man däremot väljer bort ägg, men inte mjölkprodukter ur sin kost är den korrekta termen laktovegetarian.

Lovice passar utmärkt för alla typer av sätt att äta vego. Så ät Lovice med gott samvete, kompromissa inte med smaken och ändra inte beteende!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *