Olika sätt att äta vego – del I


Lovice glass Karlshamn (1 av 1)-2I en liten artikelserie reder vi nu ut begreppen kring olika sätt att äta vego. Att äta mer från växtriket gör skillnad för vår miljö och hälsa så välj den kombination som passar ditt liv bäst just nu.

Flexitarian
Allt fler människor väljer att dra ner på köttet och äta mer grön mat men utan att bli vegetarianer på heltid. Den heta trenden kallas att vara flexitarian. En flexitarian äter mest vegetarisk mat men äter även kött eller kanske fisk och skaldjur ibland. Många människor som kallar sig flexitarianer har slutat äta rött kött på grund av hälso- eller miljöskäl. Flexitarianer är ofta lite mer nyfikna på och engagerade i sin kosthållning och några exempel på det kan vara:

  • De gånger en flexitarian väljer kött är det gärna ekologiskt och närodlat.
  • Flexitarianer väljer gärna ekologiska produkter i första hand och hardcoreflexitarianer väljer helt bort produkter som inte är ekologiska.
  • Processade livsmedel undviks så långt det är möjligt och en flexitarian arbetar oftast med råvaror från grunden.
  • Flexitarianer äter naturligt förekommande socker men undviker tillsatt socker så långt det går.
  • Frukt och bär köps främst under den naturliga säsongen.

Att vara flexitarian är ett stort positivt steg mot en bättre miljö och förbättrad hälsan. Lovice passar utmärkt för alla typer av sätt att äta vego. Så ät Loviceglass med gott samvete, kompromissa inte med smaken och ändra inte beteende!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *